Kentän laidalla

8-osaisessa sarjassa seurataan turkulaisen jalkapallojoukkueen kahnauksia perheiden näkökulmasta. Nuorten harrastus kerää yhteen vanhempia, jotka eivät muuten koskaan tapaisi toisiaan: säntillinen palomies, bipolaari taiteilija, urakeskeinen bisnesnainen, turhautunut seurapiirirouva, turkkilaista kulttuuriaan vaaliva ravintoloitsija, viiniä lipittävä isoäiti, suutari ja moni muu.

Yhteistä heille on vain se, että kaikki tahtovat lastensa parasta, hinnalla millä hyvänsä. Vanhemmat ottavat toisistaan mittaa kentän laidalla ja 12-vuotiaat pelaajat yrittävät selvitä pelistä ehjinä. Törmäyskurssille joutuvat monilahjakkaan Marlonin kunnianhimoinen Erika-äiti, rutinoitunut joukkueen johtaja Artsi ja kaksospojilleen peliaikaa rahallakin tavoitteleva Helge.

 

 

Turkuun Tukholmasta muuttaneella Zaribasin perheellä on omat ongelmansa menneisyyden salaisuuksien kanssa, eivätkä he näe Emre-poikansa huomiontarvetta, vaikka sitoutuvat mokkapalojen ja baklavan leivontaan joukkueen hyväksi. Nuori savolaisvalmentaja yrittää tuoda Aura Unitediin uutta, pehmeämpää kulttuuria, mutta saa vastaansa joukkueen perustajan ja tämän piinkovan ruotsalaiskollegan. Turun kotikentällä, urheiluopistossa ja Uppsalan turnauksessa kuohuu. Kahnauksien vastapainoksi hurmion hetket tiivistävät eripuraisia rivejä, mutta huippu-urheilulla on hintansa, jota vain huumori voi lievittää.

Rooleissa: Mervi Takatalo, Mikko Kouki, Mazdak Nassir, Mats Långbacka, Helmi-Leena Nummela, Thomas Hanzon, Peter Kanerva, Vida Koivumäki, Cecilia Paul, Akseli Kouki, Laura Malmivaara, Aaro Wichmann, Tapio Liinoja ja Jaana Saarinen. Ohjaaja: Lauri Nurkse. Käsikirjoitus: Annina Holmberg. Tuottaja Mats Långbacka. Tuotanto: Långfilm Productions.

Info

• Manus / käsikirjoitus: Annina Holmberg

• Producent/tuottaja: Mats Långbacka

Copyright © 2014 – Långfilm Productions | All Rights Reserved